Muzeul aurului din Brad

Un punct de atracție deosebit pentru cei care călătoresc prin Munții Apuseni este colecția mineralogică din Brad, cunoscutã sub numele de “Muzeul Aurului”. Ea aparține Companiei naționale “MINVEST” SA din Deva și a fost fondată în urmã cu mai mult de 100 de ani, timp în care s-au adunat peste 2000 de exponate din foarte multe țări de pe toate continentele. Între acestea se remarcã în mod deosebit cele cu aur nativ, provenite din minele din Munții Metaliferi, constituind din acest punct de vedere una din cele mai importante colecții din lume.

În sălile muzeului vizitatorul are prilejul de a cunoaște aurul într-o ipostazã inedită, aceea de minereu, în care el apare sub diverse forme.

Majoritatea zăcămintelor de aur din România se regãsesc în muzeu cu exponate reprezentative pentru toate tipurile de mineralizatii. Zăcămintele din zona Bradului sunt cel mai bine reprezentate, de aici provenind și cele mai spectaculoase foorme.

Între acestea se remarcă unele care sugerează vizitatorului plante, animale sau alte obiecte: frunze, flori, șarpe, cățel, aripi de pasăre, tun, harta României.

https://www.facebook.com/pages/category/Community-Museum/Muzeul-Aurului-Brad-208323059376422/

 

 
Adresa:  MUZEUL AURULUI

Str. Independenței nr. 3
Loc. Brad, Cod. 335200, Județul Hunedoara
Telefon/fax: 0254 – 612 300

Colecția poate fi vizitată zilnic între orele 9:00 și 17:00.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.